Over ons

Wie zijn wij?

Baseline Tennis Academy vzw staat onder leiding van Wim Neefs en verzorgt het programma voor alle lessen die gegeven worden op TC Den Brandt. 

Wim ademt tennis en is één van gelukkigen die van zijn passie zijn beroep heeft kunnen maken. Na zijn studie op de sportschool in Boom, startte hij zijn parcours in het professionele circuit. Wim behaalde een hoogste ATP ranking van 450 in enkel en 150 in dubbel.

In 2003 startte hij als trainer op TC Den Brandt, stond vervolgens enkele jaren samen met Johan Van Herck aan het hoofd van de tennisschool om dan in 2015 met BTA alleen het roer in handen te nemen.
Wim heeft een diploma trainer B en maakt sinds 3 jaar deel uit van het Kids Development trainersteam van Tennis Vlaanderen waar hij de talentvolle Vlaamse U9 en U11 spelers mee begeleidt.

Het vaste BTA trainersteam bestaat uit 3 fulltime trainers en 2 halftijdse trainers.  Om de vele kidstennissers in de lessen op te vangen wordt het trainersteam aangevuld met een grote poule van gediplomeerde vrijwilligers.

De verschillende profielen van onze trainers zorgen ervoor dat we voor iedere speler een geschikte leraar in huis hebben. BTA biedt dan ook lessen en kampen aan voor zowel de recreatieve als de competitieve spelers.

De trainers werken steeds volgens de lesmethodiek van Tennis Vlaanderen met de focus op het bereiken van realistische doelstellingen per individu of groep.

Ambitie van BTA

● Tennislessen aan te bieden voor alle leeftijden en niveaus
● Via “Fun” de kinderen “leren” tennissen
● Via gepassioneerde, gediplomeerde leraars iedere deelnemer zijn individuele tennismogelijkheden maximaal te ontwikkelen
● De club en haar leden het ganse jaar lessen en stages aan te bieden
● Activiteiten te organiseren voor de jeugdspelers, volwassenen en gezinnen

MISSIE VAN BTA

● Iedereen (kan) leren tennissen

Visie van BTA

● BTA wil zich als tennisschool onderscheiden als een goed georganiseerde tennisschool die elke leerling met respect behandelt.

Baseline Tennis Academy